30. marca 2012

Črieda ovečiek

tvrdý papier ružovej alebo telovej farby., nožnice., čiernu fixku alebo pero., tekuté lepidlo., obrázok ovečiek., vatu., hnedú plstenú šnúrku., drevené špajle., stužky z organzy., aranžovaciu hmotu (piaflor) zrezanú na požadovanú veľkosť., dekoračnú trávu., črepník alebo prútený košíček., dekoračné alebo prepeličie vajíčka., ozdobnú kartičku., 

Telo  

Obrázok ovečky si nakreslite alebo vytlačte, vystrihnite a obkreslite ceruzkou na tvrdý papier. Zozadu priložte druhý, pevne chyťte a spolu vystrihnite. Dve rovnako veľké ovečky položte vedľa seba zrkadlovo a na oblasť bruška nalepte chumáčiky vaty, tváričku nepolepte.

Hlava   

Zo zvyškov papiera vystrihnite 2 malé elipsy s výškou cca 1,5 cm na uši, ktoré následne nalepte na vatu oboch brušiek ovečky blízko ku hlavičke. Na mieste nepokrytom vatou nakreslite oči a ústa a tým sa vytvorí tvárička.

Nohy 

Z plste nastrihajte kúsky dlhé 3 cm. Na jednu chumáčikmi nepolepenú stranu bruška nalepte vpravo i vľavo po 2 plstené šnúrky a na jednu z nich aj spajlu (aby nám nožička zvonka špajlu zakrývala). Nakoniec zlepte oba hladké diely bruška. Pri dolnom konci tela priviažte na špajlu stužku.

Dekorovanie   

Črepník alebo prútený košíček obaľte tenkou vrstvou dekoračnou trávou, previažte ozdobnou stužkou, na ktorú ste zavesili ozdobnú kartičku a ukončite mašličkou. Do vnútra vložte aranžovaciu hmotu, aby bola natesno. Na vrch nariaste dekoračnú trávu a zasuňte ovce na špajli. Ľubovolne ozdobte vajíčkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára