6. apríla 2017

Stoly pozývajú na jarú oslavu

Veľké kytice, ale aj malé prekvapenia z farebných kvetov dokážu prilákať jar do vášho domáceho kráľovstva.

Umenie prestierania

Porcelán – je súčasťou každého stola, no málokto si kupuje servis na špeciálne príležitosti. Pomôckou pri kupovaní servisu je jeho účel a možnosť dokúpenia jednotlivých častí. Možno sa vám pošťastí a misky s taniermi budú mať v rôzných farbách a vzoroch. Niekedy stačí malý doplnok, ktorý rozžiari stôl a dodá mu tú správnu atmosféru.
Obrus – nemusíte sa držať zaužívaných vzorov, s odvahou siahnite po pestrých farbách. Prichádza jar, tak si ju pozvite aj do svojej jedálne. Nemáte farebný obrus? Nič to, použite biely a ozdobte ho pásmi z farebného krepového papiera.
Dekorácia – ako vhodný doplnok prestretého stola môžete použiť podľa ročného obdobia alebo tematiky: lúčne kvety, listy, vajíčka, mušličky, farebné kamienka a pod.

Čas na párty

Nielen my veľkí radi oslavujeme. Aj naše deti sa potešia, ak budú môcť usporiadať doma oslavu na privítanie jari. Potrebujete na to iba nožnice, baliaci papier, konfety a kopec dobrej nálady. (Niekedy aj pevné nervy, ak bude viac detí ako päť).

Veľkonočný zajko

Toto prestieranie nikdy nesklame. Namiesto papierovej servítky si zoberte plátennú, ktorú zviňte. Potom si nastrihajte pásiky z farebného baliaceho papiera. Pásik baliaceho papier obtočte okolo plátenej servítky a celý zvitok zafixujte lesklou farebnou mašľou. Pridajte na tanier dekoratívne zajačiky z hliny alebo plastu a je to!

Prekvapenie

Jarnú atmosféru pri stolovaní vyčaríte pomocou farebnej servítky a obyčajnej stonky petržlenu. Poskladajte dve farebné servítky do rúrky, ktorú potom obviažte petržlenovou vňaťou. Uvidíte, nakoniec sa pri stole nájde aspoň jeden odvážlivec, ktorý ochutná kúsok z vašej dekorácie.

Ranný čaj

Ak je medzi vami ešte pár takých, ktoré veria, že vďaka lahodnej káve, či čaju a dobrým raňajkám sa vyhnú veľkonočnému oblievaniu, držíme vám palce. A zároveň radíme: použite veselé šálky a čaj so silne upokojujúcim účinkom, možno práve vám sa to podarí!

Pre romantikov

Vyfúknuté vajíčka nafarbite, nechajte vyschnúť a jemne z nich odlúpnite vrch tak, aby vznikla väčšia dierka. Škrupinku potom naplňte farebným lykom (dostanete v kvetinárstve alebo papiernictve) a kvietkami. Ak chcete prekvapiť originálnou romantikou, skryte sviečky pod farebné škrupinky. Vo vhodnej chvíli zatiahnite závesy a zapáľte skryté sviečky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára