30. októbra 2010

Háčkovaná kočička

Kočička je uháčkovaná z zbytků vlny. V našem případe jsme použili žlutou a skořicovou barvu. Háčkujeme krátkými sloupky a půlsloupky. 
Nejprve si zhotovíme střih podle kresby.
Hlavička: Uháčkujeme potřebný počet řet. ok  ze silnější skořicové vlny a do každého řet. oka pícháme 1 půlsloupek. V druhé řadě háčkujeme do každého půlsloupku 1 kr. sloupek. Tyto dvě řady stále střídáme a pracujeme podle střihu. Práci ukončíme jedním ouškem, vlnu navážeme a háčkujeme druhé osuško. Hlavička je ze dvou poloviček, které k sobě sešijeme nebo sháčkujeme kr. sloupky. Na krku necháme otvor a vycpeme.
Tělíčko: Začneme háčkovat odspodu. Uháčkujeme dvojnásobný počet řet. ok a uzavřeme do kruhu. Háčkujeme stále dokola z každé barvy dvě řady: 1 řada kr. sloupků a 1 řada půlsloupků. Přidáváme a ubíráme podle střihu.
Přední noha: Žlutou barvu háčkujeme 6 řet. ok a do každého uháčkujeme kr. sloupek. Na konci řady pícháme z druhé strany řetízku. V druhé řadě háčkujeme půlsloupky. Skořicovou barvou háčkujeme 20 řad. 
Ocas: Háčkujeme jako nohu, ale jen z 5 řet. ok. Uháčkujeme 26 řad.
Zadní noha: Začneme na 7 řet. ok žlutou barvou a postupujeme jako u přední nohy, ale barvy střídáme jako při háčkování tělíčka. Háčkujeme 24 řad.
Dokončení: Všechny uháčkované části vycpeme silonovými punčochami tak, aby kočka byla pružná, ale ne tvrdá. Otvory zašijeme a části těla k sobě sešijeme. Šev, který spojuje hlavu s tělem, obháčkujeme jednou řadou řet. ok žluté barvy. Nakonec vystřihneme z černé plsti oči a pusu a přišijeme k obličeji.
                

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára