- Jedzte striedmo, ale pravidelne.
- Viackrát denne menšie ovocie vám skôr pomôžu udržať si váhu ako výdatné jedenie 1x alebo 2 x denne.
- Nepresáľajte jedlá.
- Obmedzujte tuky - nielen priame (maslo na chlebe, masť pod mäso), ale myslite aj na skryté tuky v salámach, v čokoláde, v syroch a pod. Ak zjete denne viacej ako 80 g tukov, začne sa vám usadzovať na tele. Uhľohydráty sú pre vašu líniu najnebezpečnejšie. Sú v pečive, v cestovinách, ryži, zemiakoch, ale najviacej v sladkostiach. Pracujúci človek potrebuje približne 360 g uhľohydrátov denne. Prebytočné množstvá organizmus nespotrebuje, človek z nich tučnie.
- Jedzte hrubozrnný chlieb namiesto bileho.
- Pre svoju nízku kalorickú hodnotu je pri redukčnej diéte najvhodnejšou prílohou zelenina.
- Zaraďte do svojho jedálneho lístka častejšie ovocné alebo zeleninové dni. Nielenže pomôžu udržať štíhlu líniu, ale zlepšia aj celkový zdravotný stav výmenou látkovou. Dávka ovocia 1/2 - 1 kg.
14. marca 2010
Niekoľko pravidiel správnej výživy
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára