3. októbra 2010

Růžová dečka

Malá růžová dečka je vyšita světle fialovou a bílou mulinkou. Výšivka je provedena hvězdičkami, s tím rozdílem, že hvězdičky klademe vedle sebe.

Růžová pokrývka s výřezem

Velikost: 72 x 72 cm. Pokrývka je vyšita na perličce růžové barvy bílou perlovkou. Na jedné straně je sedm a na druhé osm výřezových čtverců. Jedenapůlcentimetrový okraj je založen do řady mešterky. Plný plochý steh po počítané nití je šitý přes čtyři nitky. Čtverce výřezu jsou 6 cm vysoké a 6,5 cm široké. Okraje čtverce jsou také zakončené plochým stehem šitým po nití přes čtyři nitě. Ve čtvercích jsou nitky od okraje dvě vytáhnuté a dvě vynechané.
 

Pokrývka s hvězdičkami

Velikost 88 x 47 cm. Pokrývka z panamy přírodní barvy je vyšita křížkovým stehem s hvězdičkami. Barvy volíme podle vlastního vkusu. Delší okraje pokrývky jsou založeny 2 cm do rubu a přišity jemnou ažurkou, kratší jsou zakončené mešterkou a vytřepené.
   

Zelená pokrývka

Pokrývka na zeleném plátně je vyšita plným plochým stehem šitým po niti a zadním stehem dvěma odstíny oranžové barvy. Okraj je založen do rubové strany a přišit neviditelným stehem.

Úsporné prostírání s modrou výšivkou

Pokrývky jsou vyšity na lněném plátně přírodní barvy modrou perlovkou. Použité stehy: dírky, stonkový steh a plný plochý steh.


Dečky s motivy broučků

Jsou původní motivy z Dolního Srí. První dečka je vyšitá černou, červenou, bílou a žlutou perlovku, druhá žlutou, červenou a bílou perlovkou. Obě jsou zakončeny pilkou a řádkou zadního stehu. Dečky jsou vyšity na hustém béžovém plátně řetízkovým stehem a plným plochým stehem šitý po niti. Je to velice jemná a náročná výšivka.

Červenobílá výšivka

Pokrývka ze šedého bavlněného plátna je vyšita jednoduchým, motivem dvou srdíček červenou a bílou perlovkou. Dvoucentimerový okraj je založen do linky červených zoubků.