29. marca 2012

Veľkonočný prívesok

drevené korálky., strieborný drôt., malé klieštiky., stužky., zvonček alebo rolničku.,
Drevené králky navlečte na strieborný drôt dlhý cca 20 cm, zvyšný cca 1 cm drôtu nechajte voľný a zauzľujte ho. vytvarujte srdce, lístok ďateliny, vajíčko a pod. Pomocou farebnej stužky uviažte uprostred mašličku a zároveň o ňu priviažte stužku na zavesenie a na spestrenie zvonček alebo rolničku.

Veľkonočný veniec

dekoračné alebo prepeličie vajíčka., tekuté lepidlo., slamený alebo polystyrénový veniec., vtáčie perá., dekoračné zajačiky alebo sviečky., 
Dekoračné alebo prepeličie vajíčka nalepte zvonku na spodný okraj venca. Následne nalepte ešte jeden rad nad to a napokon oblepte horný okraj venca zvnútra vajíčkami. Medzi vajíčka nalepte perá. Keď lepidlo zaschne, vložte zajačika - zajačiky alebo sviečku - sviečky do ozdobného venca.

Dekoračný krúžok na servítky

farebné lyko., farebnú stužku., jemný drôt., ozdobné kartičky.,
Z lyka vytvorte zväzok dlhý cca 15 cm, ktorý zatočíte (akoby ste ho chceli vyžmýkať), obmotáte jemným drôtom, pričom dodržujte odstup cca 1 cm. Vyformujte ho do tvaru valčeka, zaistite aby sa neotvoril a nakoniec zamaskujte drôt zvyšným lykom. Pomocou stužky priviažte ozdobnú kartičku s napísaným menom.

Veľkonočné pohľadnice

tvrdý papier a ceruzu., stužky a bavlnku na vyšívanie., ihlu., tekuté lepidlo., ozdobné kartičky.,
Tvrdý papier zložte na polovicu, ceruzkou jemne nakreslite v hornej tretine vajíčko a vyšite ho bavlnkou. Následne nalepte pozdĺž okraja papiera stužky a pod vyšité vajíčko alebo pripevnený dekoračný materiál nalepte ozdobnú kartičku, ktorú môžete skrášliť nalepenou mašličkou.
     

Ozdobné kartičky

Vyrobíte si ich ľahko sami z kartónu pomocou nožníc dierkovača a úchytky do rýchloviazača. Požadovanú veľkosť a tvar kartičky (hranatý, okrúhly, oválny a iné) jednoducho vystrihnite z kartónu a na okraji predierkujte. Nalepte úchytku z rýchloviazača vhodnej farby a hotovo. Použite na napísanie mena, blahoželania alebo poradia jedál v menu.

Stojaci veľkonočný zajačik

šablónu zajačika., hrubý kartón a ceruzku., nožnice a tekuté lepidlo., vatu., stužku., ozdobné kartičky., 
Spravte si šablónu zajačika, vystrihnite, obkreslite ju ceruzkou na kartón a vystrihnite. obkreslite ju ceruzkou na kartón a vystrihnite. Labky zajačika s celou jeho spodnou časťou sú trochu širšie prehnite ich a použite ako dodatočnú opornú plochu. Aby zajačik stál, vystihnite z kartónu jeden cca 5 cm široký a cca 15 cm dlhý pásik a jeden 2 cm široký a 10 cm dlhý pásik. Väčší pásik prehnite na polovicu a hornú časť nalepte na zadnú stranu spodnej časti zajačika. Potom prehnite kratší pásik po oboch stranách cca na 2 cm a nalepte vzadu ako spojovaciu výstuž kvôli stabilizácii. Jeden chumáčik vaty nalepte na chvost. Okolo krku zaveste stužku, poprípade aj ozdobnú kartičku s napísaným menom.