27. októbra 2010

Výšivka

Stejnou technikou je vyšit i druhý roh dečky, ale tady je hladkování doplněno ještě formovací stehem. 2 cm okraj je zapracován z rubové strany do řádku křivinky. Výšivka je hnědožlutá. Podkladový materiál je béžová perlička.

Výšivka

Velmi elegantní výšivka na čínském hedvábí je provedena šedou, zlatou a béžovou mulinkou. Použité techniky: hladkování, křížek, mešterka a formovací steh. 

Výšivka

Jednoduchý hladkovaný vzor doplněný křivinkou a křížkem je vyšít žlutou a hnědou bavlnkou na bílém plátně. V tomto případě je použité obšití jako při výřezu, ale okénka nevystřihujeme. Vzor je jednoduchý a působivý.

Výšivka

Výšivka

Horehronská výšivka

Překrásný vzor, kde je spojená technika hladkování s výřezem, formováním, hvězdičkami a křížkem. V tomto případě je použitá fialová bavlnka k výšivce na světle fialovém tesilenu a doplněn je bílou žlutou a krémovou barvou, aby ztlumila tvrdost základní fialové barvy. Okraj dečky je zapracován do 3 cm široké obruby zdobené jednostrannou ažurou. Táto dekorativní dečka je určena pro zručné vyšívačky. Její barevnost ji předurčuje do moderního bytového interiéru, kde převládají klidné barvy.