20. októbra 2010

Čtvercová dečka s červenočernou výšivkou

Přikrývka je vyšitá na bílé perličce červenou a černou bavlnkou. Vzor podle kresby začneme vyšívat do tvaru čtverce křížkovým stehem asi 10 cm od okraje. Okraje přikrývky jsou úzce založené do rubové strany, obšité červenou bavlnkou křížkovým stehem ve středu zdobeným červeným křížkem.

Dečka s Čičmanskou výšivkou

Rozměry: 76 x 76 cm. Vyšíváme na bílém plátně s pravidelnou strukturou žlutou, bordó a bílou perlovkou.  Použité techniky hladkování, formovací steh, výřezová technika mešterka a křivinka. Vzor je určen zkušeným vyšívačkám. Vykreslený je jeden roh vyšívky.

Červená chemlonová předložka

Tato předložka je zhotovená protahovanou technikou zavíracím háčkem. Její barevnost ji předurčuje do moderního bytového interiéru jak se světlým, tak i tmavým nábytkem. Můžeme ji položit i na jednobarevnou podlahovou krytinu. Předložka je zhotovena na vaflovině. Spotřeba materiálu i velikost předložky se řídí podkladovým materiálem, na kterém budeme pracovat (může to být i hrubá kanava) a délkou vlákna, kvalitou chemlonu i hustotou protahování. Proto je nutné, abyste si nejprve zhotovili 10 cm na vzor. 
    

Závěs za jídelní stůl

2,30 m hrubé panamy ( 50 cm šířka), 100 g černé vlny., 50 g bílé, hnědé a skořicové, po 100 g oranžové, žluté, červené, bledě zelené, tmavomordré a bordó vlny. Vlny mohou být i rozdílné kvality, ale musí být přibližně stejně silné. Panamu před vyšíváním vypereme. vyšíváme dvojitým křížkem. Po skončení výšivku z rubové strany zlehka napaříme. Okraj začistíme krokvičkovým stehem. Závěs z rubové strany zpevníme širokou pasovkou. Do horního tunelu vsuneme dřevěnou lištu, aby byl závěs rovný, protože výšivka je dost těžká a vlnila by se.