3. decembra 2012

Romantická moskytiéra

Je efektná a praktická zároveň. Ochráni vás pred komármi, osami a iným dotieravým hmyzom. Vytvorí príjemnú a romantickú oázu na posedenie pri káve. Môžete si ju ušiť z ľahkej polyesterovej, bavlnenej alebo zmesovej tkaniny. Látku zahnite, na jednom konci ušijete tunel, cez ktorý prevlečiete šnúrku, prípadne našijete viacero kratších šnúrok, ktoré poslúžia na uviazanie hoci v korune stromu.

Dominantou sú kvetiny

Kvety s kratšími stopkami naaranžujete do nádoby s vodou piaflórom, zabaľte ju do ružového hodvábneho papiera. To všetko môžete vložiť do ďalšej nádoby - prútenej alebo sklenenej.
Ružový hodvábny papier použite na originálnu dekoratívnu servítku: zložte ju do štvorca, položte na ozdobný textilný obrúsok a vložte ružový púčik s kratšou stonkou. Zabaľte do efektného kornútka.
Nezabudnite na sviečky - nízke kahančeky v sklenom svietniku vydržia aj nápor vetra.

Prestreté na ružiach

Ak čakáte hostí, slávnostnejší obed či večera nemusia byť práve v obývačke. Prestrite v záhrade, na terase alebo na balkóne. A skúste to v aktuálnom ružovom tóne. Budete potrebovať základný obrus, môže byť s jemnou potlačou, biely alebo v jemnom farebnom odtieni. Doplňte ho korešpondujúcim anglickým prestieraním v tom istom farebnom odtieni, ale z iného materiálu.

Modro fialový podvečer

Posedenie s priateľmi môže byť príjemné aj bez dlhých príprav.

  • Dopredu si pripravte základné prestieranie a niekoľko originálnych doplnkov.
  • Jednofarebný obrus doplňte kontrastný ľanový alebo zmesovým prestieraním, sklené kahančeky so sviečkami sú tiež v dominantnej farbe - slávnostnejší efekt podčiarkujú transparentné stuhy. 
  • Nezabudnite na kvetiny a na to, ako krásne vonia levanduľa.
  • Prekvapením bude menu - pre každého hosťa osobitne - na farebnom papieri previazané ozdobnou šnúrkou.